За 30%-ову надбавку «за престижність праці» для всіх освітян!

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України оприлюднила лист від Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти щодо надбавки «за престижність праці»

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти підтримує пропозицію профспілок закріпити розмір надбавки «за престижність праці» педагогічним працівникам у розмірі 30%.

На реалізацію цього зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо виплати педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці від 27.02.2019 за № 10100.

Мінімум і максимум надбавки «за престижність праці»

Комітет звернувся до Голови ВРУ з пропозицією включити цей законопроект № 10100 для першочергового розгляду до порядку денного пленарного засідання ВРУ на період 23-26 квітня 2019 року.

Вихідні та робочі 2020

Згідно з законопроектом статтю 57 Закону України «Про освіту» пункт 1 доповнять абзацом такого змісту:

«виплату педагогічним та науково-педагогічним працівникам щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 30 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати), закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування;»

Таким чином мають намір усунути розбіжності у розмірах заробітної плати педагогічних працівників, що виникає через діапазон надбавки від 5% до 30%.

«Окремі адміністративні території не мають бажання передбачати кошти навчальним закладам у повному обсязі і встановлюють надбавку за престижність праці у мінімальних розмірах. За такої ситуації виходить, що престижність педагогічної праці у різних адміністративних територіях є різною», — зазначено в пояснювальній записці до законопроекту.

⇒ Скільки грошей на освіту в Держбюджеті – 2019

Мета проекту Закону — законодавчо закріпити виплату щомісячної надбавки «за престижність праці» в розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів освіти:

  • дошкільної
  • позашкільної
  • загальної середньої
  • професійної (професійно-технічної)
  • вищої освіти
  • інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Реалізація проекту не потребує виділення додаткових коштів з Державного бюджету України.

Справи керівника на ЛИСТОПАД

Ніна ОмельяненкоШеф-редактор управлінських видань Експертус Освіта
Завдання керівника закладу освіти з питань охорони праці. На який конкретних аспектах зосередитися?

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зарплата 2023: як нараховуватимуть

У Профспілці пояснили як змінився порядок обчислення та нарахування таких виплат, як середня зарплата, лікарняні та декретні
196134

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді