Що завідувачу дошкільного закладу читати в е-журналі

Тема вересневого номера журналу «Практика управління дошкільним закладом» — «Надаємо додаткові освітні послуги»

Команда мрії: 5 стратегій формування

Ефективна, цілеспрямована команда — мрія кожного керівника. Щоб сформувати й утримати її, пропонуємо запровадити в навчальному закладі 5 перевірених стратегій

Норма робочого часу на 2018 рік

Команда журналу «Кадровик-01» Цифрового видавництва Експертус, розрахувала баланс робочого часу на 2018 рік та спрогнозувала перенесення робочих днів у наступному році. Сплануйте роботу персоналу за виробничим календарем

Розрахунок норми тривалості робочого часу на 2018 рік

3 в 1, або Як оптимізувати роботу з документами

У роботі керівника, як і в будь-якій іншій, необхідні порядок і планомірність. Як за значної кількості документів досягти цього? Наприклад, поєднайте в одному журналі три документи

Робота груп короткотривалого перебування дітей: вимоги законодавства

Ви вважаєте, що знаєте все про організацію роботи груп короткотривалого перебування дітей? Перевірте себе за вимогами нормативних документів

Порядок відкриття та закриття рахунків: вивчаємо документ за 5 хвилин

Бюджетні рахунки для операцій з бюджетними коштами: застосовуємо терміни правильно

Атестаційний період: маршрут справ

Надаємо додаткові освітні послуги: хто що робить

Про організацію додаткових освітніх послуг у дошкільних навчальних закладах

Додаток до листа МОН України від 15.11.2013 № 1/9-813

Щодо надання додаткових освітніх послуг у дошкільних навчальних закладах

Лист МОН України ​від 23.11.2015 № 1/9-560

Приклад оформлення заяви батьків про надання додаткової освітньої послуги

Приклад оформлення договору про надання дошкільним закладом додаткових освітніх послуг

Приклад оформлення наказу про організацію додаткових освітніх послуг

Чи впливає кількість дітей у ДНЗ на розмір посадового окладу завідувача

Із листа до редакції: «Як обчислюють заробітну плату директора дошкільного закладу зі списковим складом дітей — 290 і двома логопедичними групами? Чи нараховують доплату за середньомісячне відвідування дітьми дошкільного закладу в кількості 150, 180 осіб і як саме?»

Чи можна педагогу встановити дві надбавки одночасно

Фахівець роз’яснює, чи можна встановити педагогічному працівнику надбавку за складність і напруженість у роботі та надбавку за престижність праці одночасно

Доплати кухарям «за умови праці»: в якому розмірі встановлювати

За результатами атестації робочих місць кухарям дошкільного закладу встановили доплату у розмірі 4%. Чи можна їм установити ще й доплату за шкідливі умови праці біля гарячої плити у розмірі 12%? Якими нормативними документами послуговуватися?

Сторож замінює двірника: як оформити роботу та оплатити

Керівник дошкільного навчального закладу має вжити заходів щодо заміни тимчасово відсутніх працівників у зв’язку з їх перебуванням у відпустці, на лікарняному та з інших причин. Як оформити і як оплатити таку роботу?

Дитина травмувалася: 5 лайфхаків як розв’язати ситуацію

Дитина травмувалася на занятті з фізичної культури два тижні тому. А батьки повідомили вас про це сьогодні. Як правильно вчинити?

Ліпше один раз побачити, ніж сто разів почути, або Наочність з питань охорони праці

Роботу з питань охорони праці у навчальному закладі ведуть постійно — працівників навчають, перевіряють їх знання. Попри це нещасні випадки трапляються. Що робити, коли слова не ефективні?

Атестація робочих місць за умовами праці

Тест

Коли батьківські збори в радість: секрети успішної організації

Батьківські збори — основний спосіб взаємодії з батьками дітей. Тому важливо правильно спланувати їх та ефективно провести. Як організувати батьківські збори, аби вони мали результат, а не перетворилися на «повинність»?

Обговорення: як залучити всіх до роботи

Добре, коли колектив згуртований і може продуктивно обговорити та розв’язати будь-які робочі ситуації. Але якщо це не так? Які застосувати методи, аби залучити всіх до обговорення? Як провести його ефективно?

Освоюємо гімнастику хаду

Сократ казав, що першою сходинкою до щастя є здоров’я. А щаслива людина робить щасливими інших. Тому дбати про своє здоров’я та здоров’я працівників — ваш обов’язок як керівника. Допоможе в цьому гімнастика хаду, що оздоровляє та омолоджує організм

Неправильно набрали текст? Підкажемо, як швидко виправити помилку

Під час набору тексту поспіхом ми часто забуваємо змінити регістр або розкладку. Результат — нісенітниця на екрані, даремно витрачений час і виснажливий перенабір тексту. Чи є способи швидко виправити ці помилки?

Чи має право керівник гуртка на грошову допомогу за виходу на пенсію за віком

Особа працювала вихователем із 1984 до 2000 р. Із 2000 року працює керівником гуртка в дитячому садку. Чи отримає вона грошову допомогу в розмірі 10-ти пенсій у разі виходу на пенсію за віком?

Чи можна прийняти на роботу працівника посеред навчального року

Чи порушить керівник законодавство, якщо прийме на роботу керівника гуртка посеред навчального року?

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4962

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді