Підвищення кваліфікації: якість, актуальність та доступність

Питання підвищення кваліфікації педагогів цього року набрало неабияких масштабів. Як обрати серед різноманіття пропозицій та, головне, отримати необхідні знання? Цифрове видавництво Експертус долучається та пропонує свої послуги з підвищення кваліфікації освітян

Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, затверджений постановою КМУ від 21.08.2019 № 800, визначає завдання, основні напрями, форми, види, особливості підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників різних типів закладів освіти.

Крім того, 27 грудня 2019 року було прийнято ще ряд змін до Порядку.

Зокрема, виключено необхідність створювати додатково документ самооцінювання педагогічним працівником, а також знято вимогу щодо централізованого оприлюднення програм підвищення кваліфікації.

Чому це важливо

Ваші години до атестації 2020

Відтепер, освітяни мають змогу користатися послугами недержавних провайдерів підвищення кваліфікації. А це особливо зручно, оскільки підвищувати кваліфікацію можна онлайн, за допомогою дистанційних курсів.

Відповідно до пункту 9 Порядку підвищення кваліфікації, суб’єктом підвищення кваліфікації може бути заклад освіти, наукова установа, інша юридична чи фізична особа, у тому числі фізична особа — підприємець, що надає освітні послуги з підвищення кваліфікації педагогічним та/або науково-педагогічним працівникам. А отже, Цифрове видавництво Експертус є суб’єктом підвищення кваліфікації. А це дає нам право співпрацювати з Вами у сфері підвищення кваліфікації.

Для того, щоб забезпечити педагогів і керівників закладів освіти якісними онлайн-курсами, у 2019 році ми створили Вищу школу освітнього менеджменту.

Переваги навчання у нас

У Вищій школі освітнього менеджменту ви можете навчатися дистанційно. Як? Завітайте на онлайн-навчання за вебадресою school.oplatforma.com.ua.

Навчаєтеся зручно. Для навчання не потрібно залишати робоче місце, витрачати час і кошти на відрядження. Навчайтеся у зручний для вас час, у комфортному темпі та місці зі стаціонарного комп’ютера, ноутбука, планшета чи мобільного телефона. Потрібен лише доступ до інтернету.

Дізнаєтеся те, що потрібно чи цікавить. Ви можете обрати ту програму, яка вас цікавить. А також переглянути матеріал кілька разів, зберегти його та скористатися тоді, коли він буде потрібен. Навчання за програмами дає змогу розібратися у тих професійних речах, які цікавлять саме вас. Ви використовуватимете час лише на те, що вас цікавить, бо обиратимете тему не з примусу, а за власним бажанням.

Отримуєте достовірну інформацію. Зміст програм актуалізуємо відповідно до змін у законодавстві. Ви матимеме також доступ до нормативно-правової бази Цифрового видавництва МСFR, яку ми постійно оновлюємо. Автори програм — провідні фахівці, науковці та експерти у сфері менеджменту освіти, технологій освітньої діяльності, забезпечення якості освіти.

Пройдіть тест - скоротіть програму

Чим підтверджується підвищення кваліфікації

Після успішного завершення навчання слухач курсу отримує Сертифікат про розширення професійних компетентностей (підвищення кваліфікації), виданий ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» та Цифровим видавництвом Експертус.

Сертифікат містить дані, визначені пунктом 13 Порядку, а саме:

  • повне найменування суб’єкта (суб’єктів) підвищення кваліфікації;
  • тема (напрям, найменування), обсяг (тривалість) підвищення кваліфікації у годинах та/або кредитах ЄКТС;
  • прізвище, ім’я та по батькові особи, яка підвищила кваліфікацію;
  • опис досягнутих результатів навчання;
  • дата видачі та обліковий запис документа;
  • найменування посади, прізвище, ініціали особи, яка підписала документ від імені суб’єкта підвищення кваліфікації, її підпис.

Перелік документів про підвищення кваліфікації протягом 15 календарних днів після їх видачі оприлюднюємо на сайті, який спеціально створили, — в Єдиному реєстрі документів про підвищення кваліфікації Цифрового видавництва Експертус за веб-адресою reestr.Експертус.com.ua.

Які є програми

Ми щодня спілкуємося з освітянами і тому знаємо, які питання професійної діяльності потребують докладних роз’яснень. Саме такі питання і стають предметом вивчення у Школі. Лектор-наставник повідає вам про всі тонкощі організації роботи за певним напрямом, розкриє взаємозв’язки, розбере разом з вами робочі ситуації, порадить, як їх розв’язати і пояснить, чому потрібно робити саме так. Він доступно розповість про складні речі, про те, що здається неосяжним. Надасть зразки документів, чек-лісти, пам’ятки.

Програми ми розробили і затвердили спільно з Державним закладом вищої освіти «Університет менеджменту освіти». Ми виконали всі вимоги до програм, визначені пунктом 10 Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Програма містить:

  • тему (напрям, найменування);
  • зміст навчання;
  • обсяг (тривалість) навчання у годинах та кредитах ЄКТС;
  • очікувані результати навчання;
  • вартість надання освітньої послуги.

Ми забезпечуємо відкритість і доступність інформації про програму — оприлюднюємо її на сайті Школи та зазначаємо строки проходження навчання.

Плануємо підвищення кваліфікації педагогів

Із чого складаються програми

Відеолекції. Вони тривають не більше 5 хвилин. Це дасть вам змогу максимально зосередитися на матеріалі.

Конспекти лекцій. У Школі відеолекції поєднані з текстами. Текстовий матеріал викладений стисло і зрозуміло. Його можна прочитати за дві-три хвилини. Тексти містять посилання на нормативні документи, підкріплені шаблонами та зразками документів, інфографікою, презентаціями. Усі матеріали за потреби можете скачати.

Практичні завдання допоможуть сформувати та розвинути у вас відповідні навички.

Тести дають можливість перевірити свої знання.

Звертайте увагу й на бонуси, фішки, значки та бали. Вони мотивують. Наприклад, склав тест за визначений час — отримав додаткові бали.

Як розпочати навчання у Вищій школі

Зайдіть на school.oplatforma.com.ua, оберіть програму, оплатіть доступ. Замовити рахунок можна за телефоном 0 800 212 012.

Після підтвердження оплати менеджер сервісної служби зателефонує вам і запитає документи для укладення договору. Відтак направить вам код активації доступу до програми. Активуйте його.

Навчання групове. Група розпочинає навчатися з 1-го числа кожного місяця. Доступ до програми діє два місяці.

Пройдіть програму від початку і до кінця та завершіть підсумковим тестуванням. Складати тест можна скільки завгодно разів — кількість спроб необмежена.

Ви уже можете приєднатися до онлайн-курсів:

    Ще сумніваєтеся?

    Цифрове видавництво Експертус випускає спеціалізовані журнали (у друкованому та електронному вигляді), експертно-правові системи та програми. Крім того, ми проводимо семінари, вебінари, майстер-класи тощо. Проводять їх висококваліфіковані експерти у своїй сфері. Вони не просто розуміються на правових нюансах, а ще й у багатьох випадках самі є розробниками законодавчих норм.

    Одним із таких заходів минулого року став Партнерський форум «ОСВІТА: підсумки року».

    Де учасники мали змогу дізнатися про:

    • новинки у законодавстві 2019;
    • нові можливості підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
    • практику розв`язання конфліктних ситуацій;

    Рекомендації та практичні поради щодо формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти надала Заступник голови Державної служби якості освіти України Алла Бондар.

    Бонусами заходу стали консультації від спікерів, презентації в електронному вигляді, сертифікати про участь та багаж корисної інформації.



    зміст

    Статичний блок для статей

    Останні новини

    Усі новини

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді