Якими підручниками забезпечать учнів старшої профільної школи?

У МОН розповіли, для яких предметів старшої профільної школи друкуватимуть підручники

Підручники для профільної старшої школи

Демотивованість учня: ознаки та рекомендації

Учнів і учениць старшої профільної школи забезпечать підручниками з дисциплін обов’язкового компонента, які підлітки вивчатимуть незалежно від профілю та індивідуального вибору:

  • математики;
  • української мови;
  • української літератури;
  • англійської мови;
  • історії України.

Щодо предметів за вибором, то для них розроблять спеціальні матеріали, якими вчителі зможуть користуватися під час проведення уроків.

Таку інформацію повідомив директор директорату шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Ігор Хворостяний.

За його словами, українські педагоги й педагогині сьогодні мають шалене навантаження. А тому неправильно сподіватися, що вчителі розроблятимуть уроки чи вигадуватимуть нові курси. Для того, щоб підтримати освітян під час впровадження реформи профільної середньої освіти, необхідно запропонувати їм готові рішення за принципом «бери й використовуй».

«Попри те, що стандарт ще не затверджений, ми почали працювати над змістом профільної середньої освіти. […] Важливо, щоб ми не зупинилися тільки на програмах, а розробили готові рішення, які можна застосовувати в повсякденному вчителюванні», — зауважив освітянин.

Як він зазначив, благодійний фонд savED уже розробив курикулум з можливими варіантами вибіркових курсів, які можна «брати й використовувати».

Проте директор директорату шкільної освіти МОН акцентував, що для вибіркових дисциплін можуть обмежитися лише готовими матеріалами. А оскільки таких предметів може бути «шалена кількість», йому складно уявити, аби для кожного із них окремо друкували підручники.

«Підручники мають бути й будуть під обов’язковий кошик предметів, який учні вивчатимуть незалежно від профілю та індивідуального вибору. І це нормально. Бо уявити, що ми будемо друкувати великі наклади підручників у країні, у якій триває війна, неправильно», — наголосив Ігор Хворостяний.

За інформацією НУШ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді