Додатки для навчання дітей в умовах відсутності світла

У Міністерстві освіти розповіли про впровадження сервісів на території України, що дозволяють навчатися в умовах відсутності електрики

Відсутність світла в Україні

Які вимоги з безпеки виконати, щоб заклад міг працювати

Протягом останнього часу росія посилено обстрілює об'єкти енергетичної інфраструктури України. Що призводить до ускладнення організації та проведення навчального процесу

Таку інформацію повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет під час ефіру телемарафону щодо впливу відключень від електрики на освітній процес.

«Найголовніше — це бажання навчатися, і завжди можна надолужити пропущену тему. І саме цим намагаються оперувати наші освітяни» — наголосив очільник Міносвіти.

Насамперед для дистанційного навчання в Україні запровадили електронні додатки. Вони допоможуть учням вчитися. Навіть в умовах відключення світла та у режимі відсутності інтернету.

Зокрема, учні під час навчання можуть використовувати наступні додатки:

  • «електронна бібліотека» на порталі Модернізації змісту освіти. Вона містить 1335 підручників з 1 по 11 клас;
  • видавництво «Ранок» — учням і педагогам надали відкритий доступ до електронних підручників для 1 — 5 класу;
  • компанія EdPro відкрила до 1 грудня безоплатний доступ до електронних підручників;
  • на платформі «Українська школа онлайн» є 2500 навчальних курсів. До кінця року завантажать ще 1000;
  • також запустили застосунок «Вивчаю. Не чекаю». Він дозволяє в умовах відсутності інтернету учням 1 — 4 класів опановувати контент.

Сергій Шкарлет акцентував, що наразі Міністерство освіти і науки робить усе можливе, аби рівень знань українських учнів не знижувався і був на відповідному рівні.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Мозковий штурм — інструмент сучасної педагогічної ради

«Сучасна педагогічна рада» — поняття широке і нечітке. Тут можна розуміти інноваційну, інтерактивну, нестандартну форми проведення педради, а чи яку іншу, не менш цікаву. Ми ж зупинимося на методі брейнштормінгу, або мозкового штурму, який дедалі більше входить в освітню практику і є ознакою нетрадиційного підходу керівництва у виборі форм роботи з педагогами
12259

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
72712

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді